VAD ÄR EN FUE HÅRTRANSPLANTATION?

På Novohair använder vi den effektiva och moderna FUE teknologin. FUE är en skonsam behandlingsmetod och det finns ingen smärta i samband med transplantationen.

Det speciella vid FUE (Follicular Unit Extraction) är att hårsäckarna smidigt och individuellt tas bort ifrån bakhuvudet, kallat donorområdet. Våra högteknologiska redskap gör det möjligt att arbeta väldig precist. Sedan omplanterar vi ditt hår/hårsäckarna i det område som har tappat hår. Det läks fort utan ärrbildning.

HÅRTRANSPLANTATION FÖR MÄN OCH KVINNOR

Håravfall beror nästan alltid på hormonella rubbningar. Övre delen av huvudet är särskilt utsatt för håravfall till följd av obalans i könshormonerna. Håravfall är ofta genetisk bestämt och för män ärvs det ofta från pappa eller farfar. Även autoimmuna sjukdomar och mental hälsa kan ha betydelse.

Den goda nyheten är att hos Novohair är vi specialiserade inom håravfall - det är allt vi gör och vi är här för att hjälpa dig!

Vi utför både FUE hårtransplantationer, skägg och ögonbrynstransplantationer.

FRÅGOR OCH SVAR

 • Detaljerad beskrivning av din hårtransplantation
 • Vad beror håravfall på?
 • Hårtransplantation: vilka metoder används?
 • Vad händer innan en hårtransplantation?
 • Vad händer efter en hårtransplantation?
 • Vilka är riskerna vid hårtransplantation?
 • Hur mycket kostar en hårtransplantation?

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

HUR LÅNG TID TAR EN HÅRTRANSPLANTATION?

VILKEN BEDÖVNING ANVÄNDS UNDER HÅRTRANSPLANTATION?

KAN JAG ÅKA HEM SAMMA DAG?

VAD ÄR VIKTIGT INNAN EN HÅRTRANSPLATATION?

VAD ÄR VIKTIGT EFTER EN HÅRTRANSPLATATION?

HUR MYCKET KOSTAR EN HÅRTRANSPLANTATION?

BILDAS DET ÄRR EFTER EN HÅRTRANSPLANTATION?

VARFÖR OCH HUR UPPSTÅR HÅRAVFALL? VAD ÄR ORSAKERNA TILL HÅRAVFALL?

VILKA METODER ANVÄNDS FÖR HÅRTRANSPLANTATION?

VAD HÄNDER INNAN DIN HÅRTRANSPLANTATION?

VAD HÄNDER EFTER DIN HÅRTRANSPLANTATION?

VILKA RISKER FINNS DET VID HÅRTRANSPLANTATION?

HUR LÅNG TID TAR EN HÅRTRANSPLANTATION?

En FUE hårtransplantation i Berlin kan i dag göras på 4-8 timmar, tack vare först och främst våra nya och moderna metoder.

VILKA BEDÖVNINGAR ANVÄNDS UNDER HÅRTRANSPLANTATION?

Vi använder lokalbedövning - du kommer att vara vaken under proceduren och kan läsa och höra musik.

KAN JAG ÅKA HEM SAMMA DAG?

Ja. En hårtransplantation på Novohair är en ambulant operation. Du kan åka hem samma dag eller dagen efter. Många patienter ankommer dagen innan, så de är redo för en tidig behandling på kliniken. Andra väljer att ta en liten semester i Berlin med vänner eller familj några dagar innan behandlingen. Hotellet är 4-stjärnigt och ligger 150 meter från kliniken..

VAD ÄR VIKTIGT INNAN EN HÅRTRANSPLATATION?

Innan hårtransplantationen måste ditt hår trimmas. Särskilt bakhuvudet, där hårsäckarna tas ifrån. I några fall kan vi undvika rakning av mottagningsområdet. Om du har särskilda önskemål, vänligen säg till så vi kan försöka tillgodose de. Du måste vara frisk, ha normalt blodtryck og sluta använda hårprodukter ungefär 2 veckor innan behandlingen.

VAD ÄR VIKTIGT EFTER EN HÅRTRANSPLATATION?

Efter hårtransplantationen är det bara att följa de post-operativa instruktionerna vi ger dig. Ingen tung träning med en gång - du kan börja träna lätt efter en vecka. Du måste spreja ditt hår med en produkt vi tillhandahåller och du måste tvätta håret enligt våra instruktioner, undvika rök och alkohol, dammiga omgivningar, sol, regn, osv. Du kan gå till jobbet dagen efter och när 10 dagar har gått kan ingen se att du har genomgått en behandling.

Det finns väldigt sällsynta biverkningar, som oftast kan vara en liten infektion, som det är enkelt att behandla. Ibland blir det en liten förhöjning som fort försvinner.

HUR MYCKET KOSTAR EN HÅRTRANSPLANTATION?

Priset för en transplantation beror på antalet hårsäckar och typen av behandling. Tala med oss om vilken behandling du tänker på så ger vi dig ett erbjudande och ett pris.

BILDAS DET ÄRR EFTER EN HÅRTRANSPLANTATION?

Motsatt FUT metoden, blir det inget ärr efter en FUE transplantation och vi kan ta bort upp till 6.000 hårsäckar från donorområdet innan det blir synliga spår. I praktiken betyder det att vi kan transplantera 2-3 gånger.

VARFÖR OCH HUR FÖREKOMMER HÅRAVFALL? VAD ÄR ORSAKERNA TILL HÅRAVFALL?

För det mesta är det män som lider av håravfall. Hårestråna på huvudet reagerar mycket känsligt på manliga könshormoner. Hårstråna på bakhuvudet motstår bättre hormonellt håravfall och är därför lämpliga att transplantera.
Om du ser på din familj (far eller farfar) visar det ofta familjerelaterat håravfall. Andra orsaker till håravfall (autoimmuna sjukdommar, psykisk ohälsa, osv.) diskuteras under konsultationen med läkaren.

Hos kvinnor är håravfall som regel spritt och ojämnt fördelat på huvudet och kan vara orsakat av graviditet, klimakteriet, sköldkörtelsjukdomar, psyke, osv.

VILKA METODER ANVÄNDS TILL HÅRTRANSPLANTATION?

Hos Novohair använder vi den mest moderna behandlingsmetoden och moderna medicinska redskap. Vi använder FUE-metoden (Follicular Unit Extraction), som innebär extraktion av 1-5 sammankopplade rötter, som kallas hårsäckar.

På vår toppmoderna klinik på Kurfürstendamm i Berlin, erbjuder vi FUE-behandlingen, personlig rådgivning och kontrollbesök. Med FUE uppnår du ett naturligt resultat utan märkbara ärr på bakhuvudet.

Beroende på omfattningen av håravfallet blir det minimala antal hårsäckar eller rötter som måste transplanteras bedömt. Med Hamilton-Norwood skalan kan vi uppdela våra patienter på olika nivåer och därmed avgöra tid och pris för en specifik hårtransplantation.

VAD HÄNDER INNAN DIN HÅRTRANSPLANTATION?

Grunden för en framgångsrik FUE hårtransplantation är en detaljerad konsultation eller ett telefonsamtal, förutom fotografier. Detta utförs av en av våra specialister som informerar dig om de viktigaste delar av din behandling. Sen får du ett prisförslag, där alla kostnader för operationen är specificerade.

I samband med FUE är det nödvändigt att raka håret i donorområdet (bakhuvudet) och ofta också i mottagarområdet. Om det rör sig om tinningarna eller en väldigt bar hjässa kan vi ibland undvika rakning, men det är enklare för dig att tvätta och för oss att utföra FUE när håret är kort. Samtalet med din specialist hjälper dig att veta hur du bäst kan förbereda dig på behandlingen.

 • Du är välkommen att ta med egen musik, läsmaterial och film till behandlingen.
 • Det är också en god idé att ha med sig en hög keps, så att du kan dölja/skydda ditt nya hår.
 • Dessutom kan du ta med dig en hög kudde eller nackstöd, som du kan sova med om natten.
 • Ta också med en skjorta, så du slipper dra en t-tröja över huvudet efter behandlingen
 • Ett paraply är också bra ifall det regnar.

VAD HÄNDER EFTER DIN HÅRTRANSPLANTATION?

Direkt efter behandlingen blir du informerad och får instruktioner om den postoperativa vården. Sedan kan du åka hem. Du kan också välja att stanna natten över på vårt 4-stjärniga hotell tvärs över gatan och åka hem dagen efter. Du får ett bandage på bakhuvudet, som kan tas bort dagen efter. Ju snabbare du tvättar området och ger det syre och luft, desto snabbare läker det.

Sport/idrottande bör undvikas första vekan efter behandlingen. Lätt träning kan återupptas efter en vecka och du kan träna som vanligt efter 3 veckor.

Undvik rök, sex, alkohol och dammiga omgivningar första vekan efter behandlingen. Direkt solljus och regn bör undvikas med behörig huvudbonad. En FUE transplantation tar tid. Slutresultatet ses ungefär ett år efter operationen. Så du måste vara tålmodig. Om du vill, är du välkommen på en sex-månaders evaluering på kliniken.
Till följd av “chokförlust” (huvudtrauma) är det helt normalt att du tappar de transplanterade hårstråna ungefär en månad efter behandlingen. Men oroa dig inte - de växer tillbaka.

VILKA RISKER FINNS DET VID HÅRTRANSPLANTATION?

En hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp så det finns liknande risker. I början kommer du att se en liten sårskorpa kring de nyligt transplanterade hårstråna och på donorområdet. Det försvinner snabbt och är helt borta efter 10-12 dagar. Du måste använda en sprej på mottagningsområdet de första 3 dagarna. På fjärde dagen kan du försiktigt dutta och tvätta med neutral barnschampo och ljummet vatten.

HVOR MEGET KOSTER EN HÅRTRANSPLANTATION?

Omkostningerne ved en hårtransplantation afhænger af mængden af hår/grafts, der skal transplanteres. Send os billeder eller tal med os på klinikken. Så finder vi ud af, hvad din behandling vil komme til at koste.

VÅR HÅRKLINIK I BERLIN

JAG VILL VETA MERA

Kontakta oss idag och få en icke bindande och gratis konsultation. Du är mer än välkommen att ringa oss. Vi ger dig expertrådgivning rörande möjligheter för behandling och svar på alla dina frågor. Baserat på konsultation eller telefonsamtal lägger vi tillsammans en plan som möter dina behov.